Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

deductibilitate cheltuieli

daca o firma a inchiriat un imobil (cu ctr.de inchiriere), iar in acel imobil locuieste asociatul firmei , care este si angajat in functia de agent vanzari, cheltuiala cu chiria este deductibila din punct de vedere fiscal? Precizez ca asociatul are contract de munca (sal. minim pe economie), este persoana straina cu permis de sedere temporar.
va multumesc
Adaugata in   Codul fiscal

2 raspunsuri


la 20 Dec. 2012
Potrivit prevederilor art. 55 alin. (3) lit. b) din Codul fiscal, la stabilirea venitului impozabil se au în vedere ?i avantajele primite de persoana fizic?, cum ar fi contravaloarea folosin?ei unei locuin?e în scop personal ?i a cheltuielilor conexe de între?inere, cum sunt cele privind consumul de ap?, consumul de energie electric? ?i termic? ?i altele asemenea. Cheltuielile cu chiria ?i utilit??ile pentru imobilul reprezint? cheltuieli deductibile la calculul profitului impozabil.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 21 Dec. 2012
multumesc mult pentru raspuns, dar trebuia sa precizez ca salariu este de 770 ron iar chiria este de 3500 ron. In acest caz pot sa inreegistrez toata suma in 612 ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x