Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Deducere personala

Am o fiica studenta la o facultate de stat. Dupa 18 ani a dat examen si este la facultate. Beneficiaza de bursa. In lunile de vacanta de vara nu a beneficiat de bursa, dar eu ca mama salariata pot sa beneficiez la serviciu de deducerea personala pentru aceste luni? Mentionez ca nu sunt casatorita.
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 25 Feb. 2013
Buna ziua, Copiii majori sunt rude de gradul I cu contribuabilul sau cu sotul/sotia acestuia. Pentru acestia trebuie verificat daca suma veniturilor lunare (impozabile, neimpozabile) se incadreaza sub plafonul lunar de 250 lei lunar. Sunt considerate persoane aflate in intretinere: militarii in termen, militarii cu termen redus, studentii si elevii militari ai institutiilor de invatamant militare si civile, peste varsta de 18 ani, daca veniturile obtinute sunt mai mici sau egale cu 250 lei lunar. Chiar daca fiica dumneavostra primeste bursa, o suma mai mica de 250 lei/luna, iar dumneavostra faceti dovada ca nu sunteti casatorita (adica tatal copilului nu il are la el la deducere), atunci beneficiati de deducere la salariul pentru copil.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x