Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Deducere bonuri fiscale peste 100 euro

O firma platitoare de tva isi poate deduce tva -ul de pe un bon fiscal daca are valoarea mai mica de 100 euro si Cui ul inscris pe bon? Iar la bonurile de benzina se deduce doar jumatate din tva si impozit?
Adaugata in   Codul fiscal

2 raspunsuri


la 19 Sep. 2014
Bonurile fiscale de pana la 100 de euro, inclusiv TVA, pot fi utilizate de contribuabili pentru deducerea taxei pe valoarea adaugata, fara sa mai fie necesara si factura fiscala, aceste documente fiind asimilate facturilor simplificate. Pentru a se putea face deducerea pe baza bonurilor fiscale, bonurile trebuie sa aiba imprimat codul de TVA al beneficiarului. Deductibilitatea cheltuielii si a taxei pentru bonurile de combustibil are in vedere prevederile Codului fiscal. La bonurile de combustibil dreptul de deducere depinde de utilizarea integrala sau partiala a autoturismului in derularea activitatii firmei. Exista drept de deducere integrala a combustibilului in situatia in se poate face dovada ca autoturismul este utilizat exclusiv in scopul activitatilor economice, in caz contrar, dreptul de deducere este de 50%.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Sep. 2014
In loc sa revin cu un raspuns, revin tot cu o intrebare: Cum trecem bonurile fiscale cu RO in Declaratia 394? Sau nu se trec?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x