Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

decont tva,ce se intimpla daca nu e depus

Buna ziua.Va rog sa ma indrumati si pe mine in urmatoarea problema:o societate care nu mai are activitate din luna iunie 2015[nu e radiata firma] a depus decont tva pe luna iunie 2015 ,decont in care are de plata 8060 lei,suma este platita in iulie 2015.In luna iulie depune decont cu tva de recuperat de 879 lei iar in luna august 2015 vine cu un decont in care trece la regularizari taxa colectata tva in suma de 339 lei,pe care nu ii plateste deoarece are de recuperat.Dar din acest moment pt.societate nu se mai depune nici un decont,iar acum ne-am ales cu o suma de plata de 9000 lei prin decizie de impunere din oficiu.Este corecta suma[adica ne-a impus suma de plata din iunie],nu era corect ca suma de 339 lei sa fie impusa?
Va multumesc

4 raspunsuri


la 16 Mai. 2016
Decizia de impunere a platii tva poate veni din perioada anteriora lui iunie 2015, sau din declaratiile depuse de firma, sau din plata intr-un cont diferit etc. Va trebui sa solicitati o fisa fiscala de la anaf pentru a verifica daca sunt inregistrate corect declaratiile si platile apoi veti face un memoriu prin care semnalati ca trebuie efectuata o corectie daca este cazul.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Mai. 2016
Va rog -impunerea vine zice fiscul nedepunerii deconturilor de tva cu zero[pe firma nu mai este activitate] cf.legii 207/2015,iar eu doream sa stiu daca au facut corect,adica dupa decontul cu 8060 lei a mai fost decontul cu 339 lei,suma pe care nu am platit-o deoarece aveam de recuperat.ei au facut impunerea cu 8060 ceea ce cred ca nu e corect din moment ce am mai avut un decont cu o suma de plata de 339 lei,asa cum am scris in intrebarea adresata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 16 Mai. 2016
Este posibil ca declaratia cu 8060 sa fie inregistrata de doua ori. De aceea v-am recomandat consultarea fisei. Faptul ca nu ati depus declaratii pe 0 nu va influenteaza valoarea ci doar apare ca o obligatie neefectuata si eventual amenda.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Mai. 2016
Faceti cerere de desfintare a deciziei de impunere. Duceti si documentele justificative din care sa reiasa ca nu aveti de plata suma pe care o pretind ei. ANAF scoate sume din burta. Suma este din capul lor pusa la plesneala. Asa am avut eu cu toate actele depuse. Am facut cerere de anulare si nu a mai venit ca am de plata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x