Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

declararea impozitului pe venit microintreprindere

Buna ziua,

Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema.
O microintreprindere (comerciant) neinregistrat in scopuri de TVA factureaza in luna septembrie marfuri in valoare de 50.000 lei pentru care achita un impozit pe venit de 3% pana la data de 25 octombrie. Alte facturi nu mai emite in anul respectiv. In luna decembrie declara in Declaratia100 0 lei.
In luna martie a anului urmator emite o factura de storno pentru marfa returnata. In luna decembrie se inregistreaza venitul cu minus prin contul 418. Marfa se returneaza abia in martie (adica la 25 ianuarie nu are posibilitatea sa declare corect venitul real)
Va rog sa-mi spuneti care ar fi solutia in aceasta speta in legatura cu plata si declararea impozitului pe venit corect a anului precedent.
Din cate am inteles tb sa depun o D710 rectificativa la D100 ptr anul precedent. Insa daca in fiecare an se intampla acelasi mod de facturare voi face rectificativa in fiecare an, alta solutie nu ar fi??
Va rog sa ma sprijiniti cu un raspuns care sa-mi fie folositor.

Multumesc!
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 14 Oct. 2016
Ca microintreprindere depuneti formularul 100 cu calcularea impoyitului pe venitul realizat. Daca ati facut vanzare de produse, va trebui sa achitati impozitul apoi sa declarati cu 0 neavand posibilitatea inregistrarii cu minus. O solutie ar fi un contract de custodie cu vanzare perioadica pentru actualizarea stocului
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x