Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cum devine platitor de impozit pe profit la infiintare?

Societatea s-a infiintat in luna mai 2015 si a vrut sa devina platitoare de impozit pe profit de la infiintare, drept pentru care are capitalul social subscris si varsat de 25.000 E, la cursul BNR din data depunerii.
AFP sect.3 a solicitat modificarea vectorului fiscal in sensul ca societatea trebuie sa fie platitoare de impozit pe venit ca microintreprindere. E correct si legal conform CODULUI FISCAL?

3 raspunsuri


la 30 Iul. 2015
Ca societate nou infiintata, in cazul respectarii conditiei de 25000 euro capital social subscris si varsat, aceasta avea posibilitatea alegerii sistemului de impozitare, optional, daca realizarea de venituri erau altele decat cele din activitati desfasurate in domeniul bancar, in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital sau in domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului. Legea 168/2013 si OG 8/2013 da contribuabililor care indeplinesc conditia de capital social posibilitatea sa opteze pentru unul din cele doua regimuri de impozitare, cursul de schimb utilizat pentru determinarea echivalentului in lei pentru suma de 25000 euro fiind cursul de schimb comunicat de BNR la data inregistrarii persoanei juridice. Conform Legii 168/2013 in cazul in care conditia de capital nu este respectata, persoanele juridice devin microintreprinderi incepand cu anul fiscal urmator celui in care capitalul social este redus sub valoarea reprezentand echivalentul in lei al sumei de 25000 euro de la data inregistrarii. Din cele prezentate, nu reiese obiectul de activitate al firmei, si motivatia respingerii cu argumentarea bazei legale.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 30 Iul. 2015
Va multumesc pentru raspuns: obiectul de activitate al agentului economic sunt vanzarile en-gross obiecte de imbracaminte si incaltaminte, iar AFP SECT.3 nu a motivate si nu a argumentat solicitarea trecerii la impozit pe venit microintreprindere desi societatea are capitalul social de 25.000 Euro LA INFIINTARE, data infiintarii fiind 22.05.2015. Sofia Iancu
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 30 Iul. 2015
Faceti o adresa prin care solicitati baza legala si argumentarea respingerii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x