Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

contributii pentru alte venituri salariale acordate in perioada de suspendare

Buna ziua. Un angajat care este in concediu medical o perioada de mai multe luni si beneficiaza in aceasta perioada de suspendare pe langa indemnizatia de boala si de venituri salariale (ex. premiu anual) neavand nici o ora(zi) lucrata.
Va rog sa-mi spuneti ce contributii se platesc dupa premiu, avand in vedere ca in declaratia 112 la sectiunea somaj apare eroare.
Va multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal

5 raspunsuri


la 13 Dec. 2012
se va completa sectiunea B si D din declaratie.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Dec. 2012
Am completat sectiunea B si D din declaratie si afiseaza : "eroare ore lucrate efectiv in luna =0 si baza contributie individuala somaj 0 "
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Dec. 2012
eroare: ore efectv lucrate in luna =0 si baza contributie individuala somaj 0
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Dec. 2012
eroare ore lucrate efectv in luna =0 si baza contributie individuala somaj mai mare ca 0
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Dec. 2012
Cf. Codului fiscal : ART. 296^16 Exceptii specifice Se excepteaza de la plata contributiilor sociale urmatoarele venituri: â??â??â??â??â??â?? c) la contributia de asigurari pentru somaj: â??â??â??â??â??â?? c6. veniturile aferente perioadei in care raporturile de munca sau de serviciu ale persoanelor care au incheiat astfel de raporturi sunt suspendate potrivit legii, altele dec??t cele aferente perioadei de incapacitate temporara de munca cauzata de boli obisnuite ori de accidente in afara muncii si perioadei de incapacitate temporara de munca in cazul accidentului de munca sau al bolii profesionale, in care plata indemnizatiei se suporta de unitate, conform legii; Deci : B.1. Contract - Contracte de munca sau / si somaj tehnic beneficiar de scutire : 10. Baza de calcul la contributia individuala SOMAJ : 0 11. Baza de calcul pentru contributia la fondul de garantare : suma primita drept premiu B.2. C.N.P.A.S. - Conditii de munca : 5. Venit realizat â?? conditii normale : suma primita drept premiu Contributiile (exceptie somajul), atit angajat cit si angajator, se calculeaza normal. Veti primi o atentionare, dar se genereaza fisierul XML. Succes!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x