Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

contractele cu plata in rate incheiate cu persoane fizice

o persoana juridica incheie un contract cu plata in rate a unei lucrari de tamplarie lemn cu o persoana fizica .Se face o factura de avans cu 10% din valoarea lucrarii ca fiind si prima rata iar restul lucrarii se fragmenteaza in inca 5-7 rate .Se poate incasa in acest caz lucrarea care ajunge si la 50.000 lei pertotal persoana fizica ,cu chitante ?
Adaugata in   Codul fiscal Fiscalitate

2 raspunsuri


la 12 Feb. 2016
Incasarea fragmentata nu este permisa pentru operatiuni cu numerar. In cazul unui avans acesta poate fi achitat numerar, la fel si pentru factura finala in limita a 10000 lei. Daca nu are cont bancar persoana fizica poate depune numerar in banca in contul firmei suma produselor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Feb. 2016
Am citit in OG ca ,, plafoanele/restrictiile nu se aplica in cazul livrarilor/prestatiilor cu plata in rate daca intre persoanele vizate si cele fizice sant incheiate contracte de vanzare cumparare cu plata in rate conform legii .La ce face referire aceasta exceptie ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x