Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

CONTRACT INCHIRIERE SI CLAUZA PRIVIND IMPOZITUL PE CLADIRI

Multumesc pentru raspuns!

Inteleg ca doar in cazul in care proprietar este statul, chiriasul plateste impozitul pe cladiri, caz in care Decizia de impunere se intocmeste direct catre acesta.

Dar in situatia in care, ambii parteneri contractuali sunt cu capital privat, impozitul este datorat si platit de catre proprietar, recuperarea lui de la chirias se face eventual prin pretul chiriei. In situatia de fapt sunt stabilite contractual 2 clauze distincte 1. pentru pretul chiriei si 2. pentru impozitul pe cladiri, motiv pentru care inclin sa cred ca a doua cheltuiala, cea cu impozitul pe cladiri, nu are temei legal pentru a fi deductibila fiscal la calculul profitului impozabil.

Credeti ca acest punct de vedere este corect?

Multumesc!

2 raspunsuri


la 22 Nov. 2011
Avand in vedere ca aceasta obligatie este cuprinsa in contractul de inchiriere, impozitul este deductibil dpdv fiscal fiind incadrat la art. 21 alin. 1 din Codul fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 22 Nov. 2011
Multumesc! Totusi art. invocat se refera la cheltuielile aferente veniturilor, cum ar putea un impozit care nu-l priveste pe chirias sa fie aferent veniturilor sale, doar pentru ca este stipulat in contract? Dpdv al administrarii conducatorul are drept sa angajeze cheltuieli pe care le considera necesare, dpdv contabil are drept de inregistrare, plata, dar dpdv fiscal cred ca acesta cheltuiala nu este deductibila la calculul profitului impozabil. Trebuie tinut cont si de specificul activitatii, si daca acesta cheltuiala este recuperata prin veniturile realizate, asa cum se prevede in art. invocat: â?žnumai cheltuielile efectuate ??n scopul realizÄ?rii de venituri impozabileâ?. Scuze pentru insistenta, dar influenta fiscala este mare, in cazul meu. Cu respect!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x