Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

contabilitate ONG

As dori sa stiu cum se tine contabilitatea unei organizatii colective de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice. Scopul acestei asociatii este preluarea responsabilitatilor producatorilor/tertilor ce actioneaza in numele lor prin realizarea obiectivelor anuale de colectare, reutilizare, reciclare și valorificare a deseurilor de echipamente electrice și electronice. Sunt trei societati memebre ale acestei asociatii. Cu una dintre acestea are contract de prestari servicii - preluarea responsabilitatii de realizarea a obioectivelor de colectare, reutilizarea a DEEE. Veniturile obtinute sunt venituri din activitati economice? De asemenea cum fac impartirea cheltuielilor pe cele 2 categorii: activ fara scop patrimonial si activiati economice? Care sunt activ fara scop patrim si care sunt activ economice in cazul unei astfel de organizatii?Precizez ca veniturile obtinute sunt doar din prestari servicii. Asocitia s a infiintat in oct 2013. In extrasul de cont exista transfer de capital. Dar cred ca acesta se inregistreaza in ct 101. Nu cred ca reprezinta cotizatiile membrilor. Ce venituri din activ fara scop patrimonial ar putea avea o astfel de organizatie? Este obligatoriu sa aiba venituri din activa faar scop patrim?
Va multumesc mult!
Va multumesc mult!



1 raspuns


la 06 Ian. 2014
Monografia o realizati in functie de activitatile desfasurate de ONG. Consultati Ordinul nr. 1969/2007 privind aprobarea reglementarilor contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial unde gasiti planul de conturi.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x