Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

constituire provizioane de 100%

Buna ziua,
Creanta este veche din 2010, iar impotriva debitorului s-a deschis procedura generala de faliment in anul 2014. In 2018 se pot constituii provizioane de 100%, debitorul aflandu-se in continuare in procedura simplificata de faliment?
Si as mai dori sa va intreb daca in cazul unei sucursale a unei societati de asigurare, sucurasala inregistrand debite, societatea mama fiind sub incidenta legii 85/2014 in faliment, se pot constituii provizioane de 100%?
Va multumesc.

2 raspunsuri


la 02 Iul. 2018
Se pot constitui provizioane de 100% in cazul intrarii in procedura de faliment a clientului conform art 26 cod fiscal, daca sunt indeplinite cumulativ: s-a deschis procedura de faliment, creantele nu sunt garantate de un tert, nu este o persoana afiliata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Iul. 2018
Impoertanta este si sa specificam ceva despre masa Credala, dar de se trece la Procedura de Faliment, conform art.26/codul fiscal, constituim provizioane 100 de avem din ce.A constitui procvizion pe hartie este una, realitatea difera.Creantele nu sunt grarantate de tert si descisa procedura de faliment conform codului fioscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x