Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Codul Fiscal, certificare sold

Un client incert este dat in judecata pentru recuperarea creantei, acesta nu recunoaste suma datorata si se cere o expertiza contabila . (exista contract comercial incheiat cu termene de plata). Expertul contabil refuza sa ia in calcul suma ramasa de plata partiala dintr-o factura , motivand ca el trebuie sa treaca intreaga valoare a facturii in lucrarea prezentanta instantei. In acest caz suma de recuperat nu mai este in concordanta cu soldul din fisa contabila. INTRBARE : ce lege prevede ca nu este legal ca plata facturilor sa se efectueze partial si instanta nu ia in calcul acest aspect? daca la data de 31.12.2009 administratorul societatii debitoare recunoaste suma datorata semnand si stampiland un Extras de cont eu ma pot judeca cu el pornind de la acest document?

1 raspuns


la 06 Oct. 2014
Daca inaintea inregistrarii termenului de prescriere ati actionat in justitie un client incert pentru recuperarea creantei, cu siguranta ca la baza cererii in instanta au stat contractul comercial, facturile emise pana in prezent, situatia platilor efectuate de catre client si extrasele de cont, precum si situatiile financiare din care sa reiasa datoria si confirmarile de sold periodice. Prezentarea unor situatii clare instantei va scuteste de o expertiza sau contraexpertiza ulterioara.Explicatia expertului prin care arata ca o factura este inregistrata in totalitate este pertinenta prin faptul ca situatia valorilor facturilor neincasate trebuie sa fie prezentate distinct si a valorilor incasate la fel. Deci, cred ca situatia pe care ati prezentat-o a fost fractionata cuprinzand doar suma neincasata din factura respectiva. Cred ca aceasta este problema pe care o aveti si nu cadrul legal prin care se poate plati partial o factura. Recunoasterea sumei de plata la un moment dat se face prin confirmare de sold, extrasul de cont atesta plata efectuata si nu soldul contabil. Este posibil ca administratorul sa va fi prezentat un extras de cont cu o plata fictiva, fpat care se incadreaza penal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x