Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Chitanta/bon fiscal/documente insotitoare factura

1. Lucrez pentru o societate comerciala care comercializeaza geamuri termopane atat catre persoane fizice cat si catre persoane juridice. Majoritatea Incasarilor se fac numerar. Este corect daca incasez numerarul de la persoanele juridice cu chitanta iar de la persoanele fizice cu bon fiscal? sau trebuie pentru toata lumea sa incasez cu bon fiscal atata timp cat am vanzari cu amanuntul?
2. Facem pe aceeasi societate si livrari intracomunitare. Ce documente trebuie sa anexez facturii daca transportul pana la destinatie si-l asigura beneficiarul?
Va multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal

3 raspunsuri


la 18 Oct. 2012
Conform art. 1. din OUG nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale. Acesti operatorii economici au obligatia sa emita bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale si sa le predea clientilor. La solicitarea clientilor, utilizatorii vor elibera acestora si factura fiscala. In cazul persoanelor juridice se poate emite chitanta.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 18 Oct. 2012
2. - invoice, - aviz de insotire, - cetificat EUR 1. - Certificatul de calitate la produsului; - Avizul sanitar de export de la Ministerul Sanatatii; - Certificatul fito-sanitar eliberat de Ministerul Agriculturii si Ministerul Sanatatii; - Avizul sanitar de export de la Ministerul Sanatatii; - Certificatul sanitar-veterinar pentru care garanteaza Ministerul Agriculturii si Ministerul Sanatatii; - Avize de la Oficiul Patrimoniului Cultural National sau licente de export prin Ministerul Industriilor si Comertului.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 19 Oct. 2012
conf art. 2 lit. o) din ordonanta 28/1999 : "efectuarea lucrarilor de constructii, reparatii, amenajari si intretinere de locuinte" sunt exceptate de la obligativitatea folosirii casei de marcat. nu este gresit sa folositi casa de marcat, dar ea va trebui fiscalizata fie pe sediul sau punctul de lucru, cu conditia ca plata sa se faca in acel loc, sau sa fie fiscalizata ca punct de lucru mobil, si atunci se va marca bonul acasa la client direct. din punctul meu de vedere, tinand cont de prevederile ordonantei, puteti organiza activitatea pe sistemul de factura + chitanta pentru toti clientii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x