Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cheltuieli deductibile si nedeductibile

buna ziua,
ma confrunt cu urmatoarea situtie, la o firma patroana firmei imi da tot felul de bonuri de cumparaturi de diverse produse alimentare sau alte bunuri pentru ea si familie sau facturi de la Metro de produse alimentare care imi spune ca trebuie sa i le prind ca fiind decuctibile ca nu are alte venituri in afara de cele din firma, va rog sa-mi spuneti daca este corect si pe ce cont sa inregistrez aceste cheltuieli, care practic nu au legatura cu activitatea firmei.
va multumesc

3 raspunsuri


la 03 Ian. 2016
Aceste cheltuieli care nu au o legatura cu activitatea firmei le inregistrati ca cheltuiala de protocol cu deductibilitate limitata in functie de rezultat, ca justificare pentru sumele care sunt cheltuite din firma.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Ian. 2016
multumesc
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Ian. 2016
Buna ziua, Cheltuielile efectuate in favoarea actionarilor/asociatilor sunt considerate dividende si sunt cheltuieli nedeductibile, trebuie calculat si virat impozit pe dividende. Baza legala: -Noul cod fiscal art. 7 pct. 11 si art. 25 alin.(4) lit. e) -Vechiul cod fiscal art. 7 pct. 12 si art. 21 alin.(4) lit. d) Pentru a putea fi considerate cheltuieli de protocol trebui sa aibe legatura cu activitatea economica desfasurata de societate. O zi buna.
Voteaza raspuns 2 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x