Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cheltuieli deductibile la un PFA

Buna seara,
La un PFA infiintat in ianuarie 2012, in baza unui contract de comodat s-a dat spre folosinta PFA o camera din apartamentul unde este si sediul social. Intrebarea mea este: cat la suta din cheltuielile (apa curent gaz, telefon etc) legate de intretinere sunt deductibile fiscal si in ce conditii?
Activitatea desfasurata de PFA este legata de cosmetice Oriflame.
Va multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 19 Feb. 2013
Buna seara, Cheltuielile legate de utilitati se fac proportional cu numarul de camere pe care le folositi in scopul PFA. Daca apartamentul are 2 camere si folositi 1 camera pentru PFA (specificat in contract) atunci veti deduce 1/2 din costurile cu utilitatile. Abonamentul de internet poate fi dedus in totalitate, daca nu locuiti in apartamentul respectiv. Conform OMFP 1040/2004, ART 42 "i) cheltuielile efectuate pentru activitatea independenta, cat si in scopul personal al contribuabilului sau asociatilor, sunt deductibile numai pentru partea de cheltuiala care este aferenta activitatii independente;". Cheltuielile de comuncatii sunt deductibile, insa un alt principiu al deductibilitatii este acela ca orice cheltuiala poate fi deductibila daca este facuta in scopul afacerii pentru obtinere ulterioara de venit.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x