Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cheltuieli de constituire la un srl ( microintreprindere)

Buna ziua,
Cheltuieli de constituire (infiintare) cu inregistrarea unei societati la Registrul Comertului si alte taxe de infiintare, este obligatoriu trecerea pe contul 201 sau le putem trece direct pe cheltuieli 622 si 628.
Amortizarea cheltuielilor de constituire se face incepand cu luna urmatoare in care au fost efectuate cheltuielile si numai in cazul in care firma obtine profi.
Mentionez faptul ca firma este microintreprindere si platitoare de venit.
Multumesc frumos!

1 raspuns


la 21 Oct. 2014
Cheltuielile de infiintare a societatii se inregistreaza in contul 201, dar in cazul in care aceste cheltuieli sunt efectuate de o firma, iar aceasta in factura emisa nu specifica clar obiectul serviciilor sau presteaza si alte servicii fara sa delimiteze clar serviciile prestate atunci puteti sa inregistrati in functie de structura cheltuielii pe onorarii in contul 622 sau chiar ca servicii diverse pe 628 daca sunt si alte servicii nedefalcate pe factura. Amortizarea cheltuielilor de constituire se poate face incepand cu luna urmatoare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x