Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cheltuiala deductibila la factura de energie electrica

O societate comerciala platitoare de TVA functioneaza intr-un spatiu inchiriat de la o persoana fizica. Foloseste spatiu in proportie de 100% si are stipulat in contractul de inchiriere obligatia de a suporta cheltuielile cu utilitatile.
Primeste factura de energie electrica in valoare de 124 lei (24 lei fiind TVA pe factura).
Factura este emisa pe numele proprietarului.
Cat este cheltuiala deductibila si cum se inregistreaza factura?


Teodora Munteanu
a raspuns la intrebare la 04 Apr. 2014
In cazul in care facturile nu sunt emise pe societate, acestea fiind emise pe numele proprietarului nu puteti deduce TVA-ul. Intreaga valoare a facturii (124 lei) va fi inregistrata pe cheltuiala.

Ma puteti ajuta cu art din codul fiscal care arata ca intreaga suma e deductibila?

1 raspuns


la 15 Apr. 2014
ART. 21 alin.(3) lit. m) au deductibilitate limitată cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii aferente unui sediu aflat în locuinţa proprietate personală a unei persoane fizice, folosită şi în scop personal, deductibile în limita corespunzătoare suprafeţelor puse la dispoziţia societăţii în baza contractelor încheiate între părţi, în acest scop; Conform Normelor metodologice de aplicare ale codului fiscal in cazul în care sediul unui contribuabil se află în locuinţa proprietate a unei persoane fizice, cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii aferente sediului sunt deductibile în limita determinată pe baza raportului dintre suprafaţa pusă la dispoziţie contribuabilului, menţionată în contractul încheiat între părţi, şi suprafaţa totală a locuinţei. Contribuabilul va justifica cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii aferente sediului cu documente legale, cum sunt contractele încheiate cu furnizorii de utilităţi şi alte documente.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x