Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cesiune parti sociale

Firma italiana detinatoare de parti sociale intr-o firma romaneasca , in procent de 100 % , doreste sa cesioneze aceste parti sociale unei persoane fizice romane , la un pret mai mare decat cel din contabilitate , intrebarea este urmatoarea : pentru diferenta de pret societatea italiana este datoare sa plateasca impozit statului roman si care este modalitatea de stabilire si virare la bugetul statului si daca pentru aceasta firma italiana trebuie sa-si desemneze un reprezentant fiscal in Romania si care sunt documentele necesare din partea firmei italiene pentru desemnarea reprezentantului fiscal .
Multumesc anticipat celor care m-a pot ajuta !

1 raspuns


la 08 Oct. 2012
Avand in vedere prevederile Art 66 din Codul fiscal in cazul transferului dreptului de proprietate asupra partilor sociale, castigul din instrainarea partilor sociale se determina ca diferenta pozitiva intre pretul de vanzare si valoarea nominala/pretul de cumparare. Incepând cu a doua tranzacţie, valoarea nominala va fi înlocuita cu preţul de cumparare, care include si cheltuielile privind comisioanele, taxele aferente tranzactiei si alte cheltuieli similare justificate cu documente. Determinarea castigului se efectueaza la data incheierii tranzactiei, pe baza contractului incheiat intre parti. Castigul net/Pierderea neta se determină la sfarsitul fiecărui trimestru ca diferenta intre castigurile si pierderile inregistrate cumulat de la inceputul anului, ca urmare a tranzactionarii titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societstilor inchise. Csdtigul net determinat/Pierderea neta determinata la sfarsitul fiecarui trimestru se calculeaza de catre contribuabil, pe baza declaratiei de impunere trimestriale.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x