Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cesiune actiuni detinute de o persoana juridica nerezidenta

Buna ziua,
am revenit asupra unei probleme anterioare , ref impozitarea cesiunii de actiuni si anume am vazut in CF cf art.30alin. (4) În cazul veniturilor prevăzute la alin. (1) obţinute de persoanele juridice străine, obligaţia de a calcula, reţine, declara şi vira impozitul pe profit revine cumpărătorului atunci când cumpărătorul este o persoană juridică română sau o persoană juridică străină care are un sediu permanent înregistrat fiscal în România la momentul tranzacţiei, urmând ca persoana juridică străină să declare şi să plătească impozit pe profit potrivit art. 35.
dar la mine cumparatorul este o persoana fizica din Romania, inseamna ca aceasta plateste impozitul de 16%si nu vanzatorul???iar daca exista certificat de rezidenta fiscala se mai plateste impozit?
Multumesc
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 19 Sep. 2014
Ati studiat bine Codul fiscal, in cazul efectuarii unei cesiuni de parti sociale, acestea pot fi preluate la valoare nominala sau la o valoare mai mare. In primul caz, nu este vorba de impozitare, tranzactia negenerand profit, dar in cel de-al doilea caz cumparatorul pentru inregistrarea schimbarii efectuate in societate, trebuie sa prezinte la Registrul comertului dovada retinerii impozitului la sursa si a platii lui, altfel primeste raspuns negativ. In concluzie, pentru cazul prezentat, la efectuarea tranzactiei, cumparatorul din valoarea pe care trebuie sa o achite vanzatorului trebuie sa retina si sa plateasca impozitul pe profitul obtinut de acesta, indiferent daca este rezident sau nu.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x