Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

casa de marcat

Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu un raspuns la urmatoarea intrebare: cum se calculeaza impozitul pe profit ptr. un SRL care a achizitionat o casa de marcat? Din cite stiu valoarea casei de marcat se scade din baza impozabila, dar in momentul in care fac calculul la impozit in totalul cheltuielilor este inclusa aceasta cheltuiala (valoarea este aprox.650 lei, deci nu este mijl.fix si atunci o inregistrez pe 303 si ulterior pe 603). Daca firma este neplatitoare de TVA, atunci scad valoarea totala? Cind anume se scade valoarea, la urmatorul trim. aferent achizitiei?

Va multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal

2 raspunsuri


la 26 Oct. 2012
Avand in vedere prevederile art. 108 alin (2) din codul fiscal, in cazul in care o microintreprindere achizitioneaza case de marcat, valoarea de achizitie a acestora se deduce din baza impozabila, in conformitate cu documentul justificativ, in trimestrul in care au fost puse in functiune, potrivit legii. Acesta prevedere se refera la impozitul pe venitul microintreprinderilor. In cazul platitorilor de impozit pe profit, achizitia casei de marcat este doar o cheltuiala deductibila.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 29 Oct. 2012
Va multumesc pentru raspuns.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x