Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

calcul impozit profit clienti litigiu

: In anul 2010 s-a constituit un provizion pentru un client in litigiu in valoare de 5.900 lei nedeductibil integral. Creanta nu a fost recupoerata si s-a decis trecerea pe pierdere. Astfel ca inregistrarile vor fi: 491 =7814 venit neimpozabil datorita fatului ca provizionul a fost nedeductibil 654 = 4118 - cheltuiala nedeductibila? Veniturile sunt neimpozabile iar pierderile din creante sunt nedeductibile?
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 03 Mar. 2015
Sunt considerate cheltuieli efectuate in scopul realizarii de venituri pierderile inregistrate la scoaterea din evidenta a creantelor neincasate, in urmatoarele cazuri: -procedura de faliment a debitorilor a fost inchisa pe baza hotararii judeca toresti -debitorul a decedat si creanta nu poate fi recuperata de la mostenitori -debitorul este dizolvat, in cazul societatii cu raspundere limitata cu asociat unic, sau lichidat, fara succesor -debitorul inregistreaza dificultati financiare majore care ii afecteaza intreg patrimoniul Nu sunt deductibile la calculul profitului impozabil pierderile inregistrate la scoaterea din evidenta a creantelor incerte sau in litigiu, neincasate, pentru partea neacoperita de provizion. In concluzie, cheltuielile reprezentand pierderile din creantele incerte sau in litigiu neincasate, inregistrate cu ocazia scoaterii din evidenta a acestora, sunt deductibile pentru partea acoperita de provizionul constituit.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x