Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Calcul contributii asigurari de sanatate asupra dividendelor primite de persoanele fizice in 2018.

In spiritul noilor modificari ale codului fiscal, rog sa ne detaliati daca, unui pensionar pentru limita de varsta, care a realizat in 2017 pe langa pensie si venituri din investitii-dividende in suma de 26.000 lei, ii revine obligatia declarativa (cf. art 170 (4)-cod fiscal). Va rog sa explicati acest articol 170, cum se calculeaza acel plafon avand in vedere suma de mai sus, ce suma declaram pana la 31 ianuarie 2018 si la ce foloseste aceasta declaratie, in conditiile in care in anul 2018 persoana fizica respectiva nu va realiza venituri din dividende? Am dori detalierea acestui subiect si calcul concret, intrucat pensionarii FIIND EXCEPTATI de la plata CASS, textul legii lasa loc multor neclaritati.

Cu stima,

Valeria Popescu

1 raspuns


la 18 Dec. 2017
Taxele pentru investitii dividende se retin la sursa de catre firma care plateste dividendele, iar persoana care primeste dividendele are obligatia declararii acestor venituri. Plata cass se aplica acestui tip de venit si pensionarilor, acestea nefiind venituri din pensie, exceptia fiind aplicata pentru indemnizatii si pensii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x