Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cadru legal operatiuni diverse

Buna seara!
As dori sa ma ajutati in solutionarea urmatoarelor spete:
1. incepand cu 01.10.2014 am devenit platitor de impozit pe profit. In acest context pot directiona 20% din IP si in ce conditii? De asemenea registrul de evidenta fiscala se completeaza pentru tot anul 2014 avand in vedere ca IP se recalculeaza anual? Pot completa cumulat o singura inregistrare sau trebuie detaliate toate sumele lunar?
2. In declaratia 394 se inregistreaza bonurile fiscale emise de mine catre clientii cu CUI care au valori mai mici de 100 eur sau doar facturile?
3.in vederea extinderii activitatii doresc sa achizitionez un teren pe firma , pe acesta urmand a se construi o mica benzinarie. in ce conditii pot recupera investitia, avand in vedere ca terenul nu este amortizabil?
Va rog mult sa-mi specificati cadrul legal pentru toate situatiile prezentate.
Va multumesc foarte mult!
Sa aveti sarbatori fericite !
Adaugata in   Codul fiscal Studii de caz

1 raspuns


la 30 Dec. 2014
Faptul ca sunteti platitor de impozit profit pentru tot anul 2014, veti avea totate drepturile si obligatiile fiscale prevazute de Codul fiscal pentru aceasta categorie de societati. Prin calitatea de platitor impozit profit, conform OG nr. 8/2013 si Cod fiscal aveti obligativitatea sa evidentiati in registrul de evidenta fiscala veniturile impozabile realizate din orice sursa, intr-un an fiscal, precum si cheltuielile efectuate in scopul realizarii acestora. Informatiile inscrise in acest registru trebuie inregistrate in ordine cronologica si trebuie sa corespunda cu operatiunile fiscale si cu datele privind impozitul pe profit din declaratia privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat. Inregistrarile in Registrul de evidenta fiscala se vor face pentru fiecare perioada pentru care contribuabilul are obligatia de a declara impozitul pe profit. In formularul 394 sunt inregistrate toate veniturile provenind din desfasurarea activitatii prin facturare catre persoane juridice, precum si in cazul eliberarii de bonuri fiscale cu format de factura simplificata, daca sunt eliberate catre persoane juridice cu numarul certificatului de inregistrare, avand ca baza legala OPANAF 3596/2011 actualizate, Ordin 3806/2013, Ordin 2896/2013, Ordin 1992/2012 etc. Achizitionarea unui teren neamortizabil in situatia prezentata, se poate face pe o alta persoana fizica sau juridica ce va face o inchiriere sau asociere in participatiune cu societatea care detine benzinaria.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x