Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

cadouri in bani

Buna ziua.As dori sa va intreb daca se ofera cu ocazia Craciunului cadouri in bani (in valoare de 150/ copil)copiilor minori ai angajatilor, sunt cheltuieli care se impoziteaza? multumesc anticipat.
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 17 Dec. 2012
Avand in vedere prevederile ART. 55 alin.4 din Codul fiscal urmatoarele sume nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit: - ajutoarele de inmormantare, - ajutoarele pentru pierderi produse in gospodariile proprii ca urmare a calamitailor naturale, - ajutoarele pentru bolile grave si incurabile, - ajutoarele pentru nastere, - veniturile reprezentand cadouri pentru copiii minori ai salariatilor, cadourile oferite salariatelor, - contravaloarea transportului la si de la locul de munca al salariatului, - costul prestatiilor pentru tratament si odihna, inclusiv transportul pentru salariatii proprii si membrii de familie ai acestora, acordate de angajator pentru salariatii proprii sau alte persoane, astfel cum este prevazut in contractul de munca. Cadourile oferite de angajatori in beneficiul copiilor minori ai angajatilor, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, in masura in care valoarea cadoului oferit fiecarei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depaseste 150 lei." Totodata si Normele de aplicare ale codului fiscal art. 55 pct. 81. "Plafonul stabilit pentru cadourile oferite de angajatori copiilor minori ai angajatilor cu ocazia Pastelui, Zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase se aplica pentru fiecare copil minor al fiecarui angajat, precum si pentru cadourile oferite angajatelor cu ocazia Zilei de 8 martie, in ceea ce priveste atat darurile constand in bunuri, cat si cele constand in bani, in cazul tuturor angajatorilor."
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x