Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Beneficii angajati - tratament fiscal

Daca o societate doreste sa includa in statul de plata beneficiile acordate salariatilor (ex. bani pt chirie, masina de serviciu, telefon de serviciu) se calculeaza contributii angajat, angajator? Dar impozit pe salariu? Care este tratamentul lor din punct de vedere fiscal?
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 17 Ian. 2013
Buna seara, Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile in bani sau in natura obtinute de catre o persoana fizica care desfasoara o activitate in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, inclusiv indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca. La stabilirea venitului impozabil se au in vedere si avantajele primite in scop personal de catre persoana fizica. Drepturile salariale acordate in natura, precum si avantajele acordate angajatilor se impoziteaza in luna in care au fost primite. Documentele referitoare la calculul contravalorii veniturilor si avantajelor in natura se vor anexa la Statul de salarii. Impozitul pe venitul din salarii se retine din veniturile salariale prin metoda stopajului la sursa si este virat la buget de catre platitorii salariilor pana la data de 25 inclusiv, a lunii urmatoare celei pentru care se platesc salariile. Impozitul pe venitul din salarii se calculeaza prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului impozabil. Calcularea venitului impozabil se face prin deducerea din venitul brut a urmatoarelor elemente: contributia la asigurarile sociale, fondul de somaj, fondul de asigurari de sanatate, cotizatia de sindicat, contributiile facultative pentru pensii ocupationale si deducerile personale. Primele de vacanta si indemnizatia pentru concediul de odihna se impoziteaza cumulat cu veniturile salariale realizate in lunile in care acestea se platesc. Pentru mai multe detalii puteti consulta Codul fiscal ART. 55 Definirea veniturilor din salarii, ART. 57 Determinarea impozitului pe venitul din salarii cat si Normele Metodologice.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x