Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Baza impozabila pentru 3% - impozitul pe venitul microintreprindere

Buna seara,
Societatea - microintreprindere - beneficiaza de o subventie cf. Legii 76/2002, art.85,urmare angajarii unei persoane. Aceasta suventie o iau in calcul privind baza impozabila asupra caruia aplic cota de 3% sau e considerata ca venituri din subventii de expoatare ? Multumesc .
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 21 Oct. 2013
Baza impozabila a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor o constituie veniturile din orice sursa, din care se scad: a) veniturile aferente costurilor stocurilor de produse; b) veniturile aferente costurilor serviciilor în curs de executie; c) veniturile din productia de imobilizari corporale si necorporale; d) veniturile din subventii de exploatare; e) veniturile din provizioane si ajustari pentru depreciere sau pierdere de valoare; f) veniturile rezultate din restituirea sau anularea unor dobanzi si/sau penalitati de întarziere, care au fost cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil ; g) veniturile realizate din despagubiri, de la societatile de asigurare/reasigurare, pentru pagubele produse bunurilor de natura stocurilor sau a activelor corporale proprii. În cazul dvs. subventia primita cf. art.85 din Legea 76/2002, este o subventie de exploatare, pe care nu o luati in calcul la stabilirea impozitului pe veniturile microintreprinderii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x