Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Asociere in participatiune jocuri de noroc

Buna ziua.Firma mea , platitoare de tva , are un contract de asociere in participatiune , 50 % - 50% pt jocuri de noroc.Noi punem la dispozitie doar spatiu.La sf de luna primim un decont de la ei , pe care il inregistram in contabilitate pe venituri.Vreau sa stiu daca trebuie sa platim si tva pt aceasta suma sau nu , deoarece pe decont scrie ca sumele din decont includ tva .

3 raspunsuri


la 15 Mai. 2018
Asocierea in participatiune pentru jocuri de noroc,presupune ca asociatul principal este cel care are licentele si tine contabilitatea asocierii, iar cel secundar primeste cota contractuala din rezultat taxele si impozitele fiind retinute la sursa de asociatul principal. Prin urmare veniturile dobandite de asociatul secundar, firma care inchiriaza in cazul prezentat, sunt venituri din participare care nu au taxa de colectat sau dedus.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 17 Mai. 2018
Firma ce este considerata_lider, in acest proces de ASOCIERE IN PARICIPATIUNE_presupune ca decontul Tva, incude aceste sume, deci ele nici nu se colecteaza si nici nu se deduc.Insa decont de tva trebuie depus cu specificatiile necesare!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Mai. 2018
Cu noile reglementari, nu se mai inscriu sumele din Asocierea in participatiune, dar nici nu se deduc, insa depuneti decont tva, asa cum se cere cf legislatiei
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x