Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Asociatul unic achita CASS pe dividende daca are CIM la alta societate?

Buna seara,

Va rog sa-mi spuneti daca un asociat unic care ridica dividende de la societate trebuie sa achite contributia de asigurari sociale de sanatate pentru dividendele ridicate , avand in vedere ca are contract individual de munca la alta societate, deci obtine venituri salariale, unde achita contributia de sanatate.

Va multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 28 Ian. 2015
Pentru veniturile salariale, asociatul unic are calitatea de asigurat pentru pensii si sanatate. Conform prevederilor Codului fiscal, art. 296 indice 27 - art. 296 indice 31 au obligatia de a plati contributia de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile din dividende, persoanele care nu realizeaza intr-un an fiscal: - venituri din salarii sau asimilate salariilor; - venituri sub forma indemnizatiilor de somaj; - venituri din pensii; - venituri din activtati independente realizate de intreprinzatorii titulari ai unei intreprinderi individuale, membrii intreprinderii familiale, persoanele cu statut de persoana fizica autorizata sa desfasoare activitati economice, persoanele care realizeaza venituri din profesii libere; - venituri din activitatile agricole din cultivarea produselor agricole vegetale, exploatarea pepinierelor viticole, pomicole si altele asemenea, cresterea st exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animala, in stare naturala impuse pe baza de norme de venit, precum si cele pentru care nu au fost stabilite norme de venit, conform art. 71 alin. (1) si (5) din Codul fiscal; - veniturile din silvicultura si piscicultura, conform art. 71 alin. (2) din Codul fiscal; - venituri din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului civil, precum si a contractelor de agent, venituri din activitatea de expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara, venituri obtinute de o persoana fizica dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil, potrivit Titlului IV indice 1 din Codul fiscal, care nu genereaza o persoana juridica, conform art. 52 alin. (1) lit. b) - d) din Codul fiscal; - venituri din asocierile fara personalitate juridica prevazute la art. 13 lit. e) din Codul fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x