Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Articol codul fiscal pentru termen declarare majorare valoare imobile

Buna ziua,

Puteti preciza baza legala potrivit careia pentru majorarea de valoare a cladirilor detinute, termenul de declarare este tot de 30 zile de la data finalizarii investitiei?

Va multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 10 Feb. 2016
Baza legala este hotararea Consiliului local, in conformitate cu prevederile Codului fiscal, care stabileste ca pentru orice modificare imobiliara in starea patrimoniului unei persoane juridice trebuie sustinuta de nota contabila si balanta. In cazul in care o persoana juridica dobandeste sau construieste o cladire, isi extinde, demoleaza sau modifica o cladire existenta, are obligatia sa depuna declaratie, in acest sens, in termen de 30 de zile de la data aparitiei uneia dintre aceste situatii. Obligatia de a depune declaratie fiscala revine si contribuabililor care instraineaza cladiri. Nedepunerea sau depunerea peste termenul de 30 de zile a declaratiei se sanctioneaza cu amenda prevazuta la art.294 din Codul fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x