Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

alte cheltuieli ocazionate de delegatia in Italia

Buna ziua
Oare am voie sa decontez la delegatia in Italia a Directorului, pe langa cheltuielile de cazare, transport (dus- intors Italia, cu masina personala), diurna (35 euro *2.5= 87.5 euro/ zi) si alte cheltuieli din timpul delegatiei in Italia, precum bonuri de benzina, taxe de drum, bonuri de taxi, bilete de tren (nu si masa servita)? Sau aceste alte cheltuieli trebuie incluse in venituri de natura salariala?
Legea imi da voie sa-i decontez doar diurna in limita de 2.5, transportul si cazarea? Iar celalalte cheltuieli ocazionate de deplasare se impoziteaza pe statul de salarii sau se deconteaza in mod obijnuit?
Directorul (Administratorul) mi-a adus o multime de alte chitante din timpul delegatiei in Italia, ca sa-si justifice avansul ridicat si nu inteleg daca sunt in regula sau nu. Daca ma iau dupa articolul 76 din codul fiscal, punctul 4, litera h si punctul 2, litera k, inteleg ca I l-e bag pe statul de salarii....... oare?

Va multumesc.

3 raspunsuri


la 26 Iul. 2017
Deplasarea in Italia trebuie sa se finalizeze cu un contract sau un raport pentru a justifica cheltuiala, firma putand accepta ca deductibile cheltuiala cu cazarea, transportul, serviciile diverse, diurna etc. Daca aveti justificari pentru cheltuieli care nu pot fi deductibile puteti interpreta aceste sume ca venituri de natura salariala care vor avea tratament fiscal similar primei sau se poate solicita returnarea diferentei nejustificate corect.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Iul. 2017
Daca avansul pentru plecarea in delegatie, in Italia l-a luat in euro, poate restitui diferenta in lei, prin casa (este sub 5000 lei), caci nu mai are euro.... ? Va multumesc mult pentru raspuns si pentru ajutor!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Iul. 2017
Decontul de cheltuieli se face in lei la cursul bnr, iar soldul se poate stinge in lei desigur.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x