Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Ajutor pentru nastere

Va rog sa imi spuneti daca este corect sa inregistrez ajutorul pentru nastere acordat unei salariate, suma fiind prevazuta in contractul colectiv de munca, drept cheltuiala sociala in limita de 2% din fondul de salarii. Mentionez ca nu este specificat in contractul colectiv ca acest ajutor pentru nastere reprezinta o cheltuiala sociala pentru societate. Va multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 08 Nov. 2013
Cheltuiala mentionata de dvs se incadreaza la art. 21 alin 3 lit.c: " Urmãtoarele cheltuieli au deductibilitate limitatã: cheltuielile sociale, în limita unei cote de pânã la 2%, aplicatã asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare. Intrã sub incidenþa acestei limite, cu prioritate, AJUTOARELE PENTRU NASTERE, ajutoarele pentru înmormântare, ajutoarele pentru boli grave sau incurabile ºi protezele, precum ºi cheltuielile pentru funcþionarea corespunzãtoare a unor activitãþi ori unitãþi aflate în administrarea contribuabililor: grãdiniþe, creºe, servicii de sãnãtate acordate în cazul bolilor profesionale ºi al accidentelor de muncã pânã la internarea într-o unitate sanitarã, muzee, biblioteci, cantine, baze sportive, cluburi, cãmine de nefamiliºti, pentru ºcolile pe care le au sub patronaj, precum ºi alte cheltuieli efectuate în baza contractului colectiv de muncã. În cadrul acestei limite, pot fi deduse ºi cheltuielile reprezentând: tichete de creºã acordate de angajator în conformitate cu legislaþia în vigoare, cadouri în bani sau în naturã oferite copiilor minori ºi salariaþilor, cadouri în bani sau în naturã acordate salariatelor, costul prestaþiilor pentru tratament ºi odihnã, inclusiv transportul pentru salariaþii proprii ºi pentru membrii de familie ai acestora, ajutoare pentru salariaþii care au suferit pierderi în gospodãrie ºi contribuþia la fondurile de intervenþie ale asociaþiei profesionale a minerilor, ajutorarea copiilor din ºcoli ºi centre de plasament;"
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x