Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Acordare tichete cadou salariat 1 iunie

Buna ziua,

Din punct de vedere fiscal este considerata cheltuiala neimpozabila suma de pana la 150 lei acordata salariatului cat si copilului acestuia, indiferent daca acesta este declarat in intretinere? Legislatia permite ambilor parinti sa declare in intretinere copilul salariatului, dar in situatia in care unul din parinti nu a declarat copilul, angajatoarul poate acorda acestuia cadouri (bani, bunuri sau tichete neimpozabile in suma de pana la 150 lei) atat lui cat si copilului? Mentionez faptul ca angajatul nu a declarat copilul in intretinere deoarece depaseste plafonul salarial de 3001 lei, drept urmare nu se acorda deducere personala.
Multumesc frumos,

1 raspuns


la 23 Mai. 2016
Acordarea de cadouri pentru ziua copilului se face in limita a 150 lei pentru toti angajatii care au copii in intretinere, nefiind precizat daca se utilizeaza deducerea personala, deci se aplica tuturor parintilor care au in intretinere copii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x