Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Acordare tichete cadou angajatilor de Craciun

Buna ziua,
De Craciun au fost acordate angajatilor tichete cadou in valoare de 300 lei de persoana,
Nu inteleg daca suma 300 este impozitata cu impozit pe venit de 10% sau daca 150 sunt neimpozabili, iar 150 sunt supusi contributiilor si impozitului pe venit.
Pe fluturasul de la furnizorul de tichete cadou se da un exemplu (simulare de calcul pt un salariu brut de 2500 lei,fara persoane in intretinere :pt tichete cadou in val de 300 lei,se opreste doar impozitul pe venit)

1 raspuns


la 09 Ian. 2019
Acordarea tichetelor de catre firma se face in conformitate cu prevederile contractului colectiv, a regulamentului intern, in limita a 5% din fondul de salarii bugetat (sunt incluse in procent toate tipurile de tichete, cf. L165/2018). Art. 76, (4) are ca plafon neimpozabil pentru tichetele cadou valoarea de 150 lei, diferenta fiind impozitata cu 10% si inregistrata in stat si declaratia 112. Daca se depaseste procentul de 5% din fondul de salarii, diferenta trebuie considerata venit de natura salariala, la care se aplica impozitul si contributiile sociale.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x