Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

acciza carbune, in scop comercial si necomercial

Buna ziua. Stimata Doamna , Stimate Domn,

Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare :

Societatea A, producatoare de carbune , platitoare de accize , vinde in Romania .
a) Care este nivelul accizei (0,71lei/ GJ sau 1,42 LEI/ GJ) pentru carbunele livrat unei societati comerciale romane = B ? B nu este platitoare de accize. Societatea B va revinde cantitatea respectiva unei societati straine(asa a afirmat directorul soc. B) . Societatea B nu detine autorizatie de comercializare .

b) Dar in cazul in care societatea B consuma carbunele pentru desfasurarea activitatii proprii, se aplica 0,71 lei ? Cum justificam cota minima, cu autorizatie de consumator final ?


Va multumesc .

Voicu Da niela
Adaugata in   Codul fiscal Accize

1 raspuns


la 27 Feb. 2015
Acciza pentru carbune este stabilita in functie de utilizarea produsului, la 0,15 euro/GJ pentru scop comercial si 0,30 euro/GJ pentru scop necomercial conform art. 176, alin. (1), anexa 1 Cod fiscal. Societatea B daca nu detine autorizatie de comercializare, nu poate cumpara in calitate de comerciant ci doar in calitate de consumator final. Singura solutie pentru cota minima este ca B sa comisioneze tranzactia.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x