Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Abordare tranzactii livrare marfa pe baza de avize de insotire a marfii

In urma incheierii unui contract cu o librarie, aceasta imi comercializeaza cartile mele cu conditia ca jumatate din pretul aplicat la vanzare de catre acestia sa le revina lor si cealalta jumatate societatii mele. Initial ne gandeam ca lunar sa facem mai multe avize de insotire a marfii catre librarie prin care le trimitem efectiv cartile urmand ca ulterior sa se faca si factura la sfarsit de luna. In conditiile in care dintr-un anumit numar de carti trimise doar o parte se vand si restul urmeaza a fi returnate catre noi, care este modalitatea cea mai corecta de abordare a acestor tranzactii si ce documente sunt necesare?Multumesc.
Adaugata in   Codul fiscal

1 raspuns


la 06 Nov. 2014
In opinia mea, societatea dumneavoastra in baza contractului de asociere, de comercializare cu comisionare sau mandat comercial va proceda cu produsele livrate cu aviz de expeditie ca in cazul marfurilor in custodie, cu evidenta separata pana in momentul vanzarii camd veti face factura finala, avand posibilitatea retragerii anumitor carti de la aceasta unitate si alocarea catre o alta. Facturarea este bine sa se faca periodic, in functie de vanzari, cu o factura care sa cuprinda toata valoarea, urmand ca libraria sa emita factura de comision.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x