Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

TVA. Control ANAF

Buna ziua
Am avut control de la Fisc si in preraport printre altele au scris ca s-au facut facturi cu TVA pentru o directie a protectiei copilului si o casa de batrani. Aceste facturi se refera la anul 2007,2008. Nu au fost intocmite corect? Eu in acea perioada nu eram la firma.
Exista vreun articol in noul Cod fiscal din 2013 in care se spune ca aceste facturi nu trebuie intocmite astfel?

Multumesc

1 raspuns


la 17 Iul. 2013
In preraport sunt trecute constatarile organelor de control, printre care si faptul ca ati emis facturi cu tva pentru o directie a protectiei copilului si o casa de batrani . Depinde de natura livrarilor efectuate catre aceste centre. Iata prevederile din 2007 ale codului fiscal, referitoare la operatiunile scutite de TVA: "ART. 141 alin.(1) urmãtoarele operaþiuni de interes general sunt scutite de taxã: a) spitalizarea, îngrijirile medicale ºi operaþiunile strâns legate de acestea, desfãºurate de unitãþi autorizate pentru astfel de activitãþi, indiferent de forma de organizare, precum: spitale, sanatorii, centre de sãnãtate rurale sau urbane, dispensare, cabinete ºi laboratoare medicale, centre de îngrijire medicalã ºi de diagnostic, baze de tratament ºi recuperare, staþii de salvare ºi alte unitãþi autorizate sã desfãºoare astfel de activitãþi. Scutirea prevãzutã la art. 141 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal: a) se aplicã pentru operaþiunile care sunt strâns legate de spitalizare, îngrijirile medicale, incluzând livrarea de medicamente, bandaje, proteze ºi accesorii ale acestora, produse ortopedice ºi alte bunuri similare cãtre pacienþi în perioada tratamentului, precum ºi furnizarea de hranã ºi cazare cãtre pacienþi în timpul spitalizãrii ºi îngrijirii medicale; b) nu se aplicã pentru furnizarea de medicamente, bandaje, proteze medicale ºi accesorii ale acestora, produse ortopedice ºi alte bunuri similare, care nu este efectuatã în cadrul tratamentului medical sau spitalizãrii, cum ar fi cele efectuate de farmacii, chiar ºi în situaþia în care acestea sunt situate în incinta unui spital sau a unei clinici ºi/sau sunt conduse de cãtre acestea."
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x