Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Transport international de persoane

O firma de transport international de persoane avand microbuz de 8+1 este obilgat sa aibe casa de marcat pe microbuz sau poate sa taie factura cu chitanta la persoane fizice?
Multumesc anticipat!

2 raspunsuri


la 04 Iun. 2014
Pentru a desfasura activitatea de transport de persoane, se poate utiliza factura si eventual chitanta pentru incasarea numerar, daca aveti un contract de prestari cu persoanele transportate, sau daca aveti un traseu prestabilit cu etape de imbarcare si coborare, puteti emite bilete de transport pentru fiecare etapa, acestea trebuind inregistrate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Iun. 2014
Conform art. 2 lit e din OUG 28/1999 privind obligativitatea agentilor economici cu privire la utilizarea casei de marcat fiscale,este exceptata de la utilizarea casei de marcat fiscale activitatea legata de transportul public de calatori pe baza de bilete sau abonamente tiparite conform legii, precum si cu metroul. Biletul de călătorie sau dupa caz abonamentul reprezintă contractul de transport în cazul serviciilor regulate, încheiat între prestator-operator de transport şi beneficiar-călător, prin care operatorul de transport rutier se obligă să efectueze transportul în condiţii de siguranţă şi confort, iar beneficiarul se obligă să achite contravaloarea sa, care include şi asigurarea persoanelor şi a bagajelor, precum şi riscurile ce pot decurge din efectuarea transportului rutier. Asadar, daca societatea emite bilete de calatorie, nu trebuie sa se doteze cu casa de marcat fiscala. In cazul in care nu doreste emiterea acestor bilete de calatorie, va utiliza casa de marcat fiscala. In aceasta situatie la cererea clientului aveti obligatia, pe langa bonul fiscal sa emiteti si factura fiscala.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x