Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Tip contract

Buna ziua,

Detin o firma care se ocupa cu furnizarea de produse pentru hoteluri si restaurante (suntem distribuitori, nu producem noi produsele). Recent am discutat cu o alta firma de bucatari care isi deschid un studio de gatit si au si o emisiune culinara televizata. Am hotarat sa le oferim produse gen sorturi de bucatarie, uniforme de bucatari etc (personalizate si cu logo-ul nostru) iar ei, in schimbul acestor produse ne vor face reclama atat in cadrul emsiunii culinare, cat si in cadrul studioului de gatit, prin expunerea acestor produse. Problema este ca firma mea nu are profit momentan, este la inceputul activitatii, tocmai de aceea am hotarat sa investim in oferirea acestor produse in scopul promovarii. De aceea, varianta unei sponsorizari cade. La fel si contractul de barter cade, deoarece firma bucatarilor este neplatitoare de TVA, iar noi suntem platitiori, ceea ce ar crea inconveniente pentru noi la momentul facturarii ambelor parti. In codul fiscal am gasit Art. 21, Al.2, litera d: "Cheltuielile de reclama si publicitate efectuate în scopul popularizarii firmei, produselor sau serviciilor, în baza unui contract scris, precum si costurile asociate producerii materialelor necesare pentru difuzarea mesajelor publicitare. Se includ în categoria cheltuielilor de reclama si publicitate si bunurile care se acorda în cadrul unor campanii publicitare ca mostre, pentru încercarea produselor si demonstratii la punctele de vanzare, precum si alte bunuri si servicii acordate cu scopul stimularii vanzarilor. " Inteleg ca aceste cheltuieli le voi putea deduce, dar nu stiu cum facem cu contractul. Ce ma sfatuiti? Ce tip de contract sa incheiem sa fie bine pentru ambele parti?
Multumesc anticipat.

2 raspunsuri


la 01 Iul. 2013
In opinia mea se poate incheia intre parteneri un Contract de prestari servicii de publicitate. In cazul dvs. cheltuielile de reclama si publicitate efectuate in scopul popularizarii firmei, produselor sau serviciilor sunt deductibile fiscal, asa cum bine ati sesizat si dvs.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 01 Iul. 2013
Va multumesc pentru raspuns. In acest caz va mai adresez o intrebare. In conditiile in care incheiem un contract de prestari servicii de publicitate, ce trebuie precizat la clauza "valoarea contractului"? Ideea este ca noi oferim aceste produse bucatarilor, iar in schimb, beneficiem de reclama (pe care nu prea avem cum s-o masuram din punct de vedere financiar, bucatarii nefiind prestatori de servicii publicitare).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x