Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Sunt obligat sa emit facturi?

Buna ziua! Ma ocup cu internet marketing si primesc bani prin paypal (metoda online de plata).

Primesc zilnic mai multe sume mici. Paypal imi trimite prin email de fiecare data o chitanta la fiecare tranzactie.

Problema este ca chitanta contine doar adresa de email, sum si numele clientului/firmei. Deci adresa/tara lipseste. Deoarece lucrez cu foarte multi clienti ar fi greu sa le contactez pe fiecare. Cateodata nici nu raspund la emailuri.

Ce sa fac? Contabilul meu zice ca am nevoie 100% de factura. Un alt contabil de pe un forum zice ca conform ART. 155 al.1, 69. (1) nu trebuie sa emit facturi daca nu sunt platitor de tva.

Mentionez ca am un PFA si un SRL, ambele neplatitoare de TVA. Deci pana la urma ajunge daca listed chitanta paypal (contine adresa email + suma platita) sau am nevoie de factura cu adresa clientului etc?

2 raspunsuri


la 12 Sep. 2013
Da, aveti obligatia intocmirii facturilor fiscale. Avand in vedere Art. 1.alin. (1) OUG nr. 28/1999 operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale. Operatorii economici prevazuti la alin. (1), denumiti in continuare utilizatori, au obligatia sa emita bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale si sa le predea clientilor. La solicitarea clientilor, utilizatorii vor elibera acestora si factura fiscala.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 13 Sep. 2013
Inteleg. Imi puteti spune ce sa fac in cazul in care nu pot afla adresa clientului? Dupa cum am zis cateodata primesc bani online, dar clientii nu-mi raspund de fiecare data la emailuri.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x