Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

SRL romanesc - tranzatii in Germania

Buna ziua,

In iunie 2017 mi-am deschis un SRL (productie de muzica si distribuirea acesteia). Muzica produsa de mine, in Romania, va fi editata si "printata"pe vinyluri de doua firme separate, amandoua localizate in Germania. Firma care creeaza vinylurile se va ocupa sa le transporte pe acestea la o alta firma, tot din Germania, care se ocupa cu vanzarea de vinyluri. (in total - 3 firme separate, nemtesti)
Tinand cont ca firmele sunt nemtesti, iar produsele (in cadrul procesului de creare si distributie) nu parasesc teritoriul Germaniei, este posibil ca tranzactiile sa fie considerate locale - germane si voi avea probleme cu incasarea banilor de la cea de-a treia firma care vinde vinylurile? Trebuie cumva sa detin un nr TVA in Germania?

Va multumesc,
Maria

1 raspuns


la 20 Iul. 2017
Daca produsul este editat in Germania, veti avea cedare drepturi de autor catre firmele care editeaza si vand, contra unei sume care va avea regimul livrarii intracomuintare, cu taxare inversa cu respectarea prevederilor Codului Fiscal. Nu puteti sa detineti cod fiscal german decat daca deschideti o sucursala/ filiala acolo.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x