Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Servicii intracomunitare/ subcontractare

Buna ziua,
Am urmatoarea speta: o societate A din UE are un contract de prestari servicii (confectii metalice) cu o societate B din Romania (platitoare de TVA). Societatea B, subcontracteaza o parte sau totul unei societati C din Romania (platitoare de TVA). Societatea C se ocupa de tot (achizitie materiale, productie ...) in momentul in care produsul finit e gata, pleaca catre societatea A, iasa din tara.
Societatea B emite factura fara TVA societatii A.
Intrebare: Avand in vedere ca produsul finit iasa din tara, societatea C poate factura fara TVA societatii B, daca ataseaza la factura dovada ca marfa a iesit din tara?

3 raspunsuri


la 27 Oct. 2016
Facturarea intre c si b este cu tva, urmand ca facturarea intre b si a sa fie cu taxare inversa daca respecta conditiile privind livrarile intracomunitare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Oct. 2016
chiar daca bunurile facute de societatea C iasa din tara? In cazul acesta societatea B va avea tot timpul TVA de recuperat. Pentru evitarea procesului lung de incasare a TVA-ului societatea B cum ar trebui sa procedeze in cazul subcontractarii unei lucrari catre o societate din Romania platitoare de TVA? Multumesc,
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 27 Oct. 2016
Recuperarea tva pentru firma b poate fi o problema, care se poate rezolva avand si activitate in Romania prin care se recupereaza tva dedus din operatiunile intracomunitare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x