Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

retinere fond de mediu in activitatea de dezmembrari auto

Buna ziua,

suntem firma de dezmembrari auto si as vrea sa stiu daca se retine fondul de mediu pentru achizitia de la persoane fizice/juridice a autovehiculelor destinate dezmembrarii. Mentionez ca de pe aceste masini valorificam piese destinate vanzarii, iar deseul rezultat il vindem catre unitati colectoare de deseuri pe baza de factura cu retinere de fond de mediu si cu taxare inversa. As dori si o baza legislativa, va rog.....

4 raspunsuri


la 09 Iun. 2016
Dezmembrarea auto nu afecteaza mediul, daca aveti contract cu firme specializate in colectarea deseurilor pentru fiecare tip de material recuperat, deci nu cred ca va incadrati in categoria celor care trebuie sa contribuie la fondul de mediu.. Ca baza legala aveti OUG 196/2005 actualizata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 09 Iun. 2016
Va multumesc frumos pentru raspunsul oferit.....si eu tot asa consider ca si dvs., insa nu stiu cum sa interpretez urmatorul articol din legea amintita de dvs. si, oarecum ma simt vizata, asadar va rog sa ma ajutati: "ART. 9*) (1) Veniturile Fondului pentru mediu se constituie din: a) o contributie de 3% din veniturile realizate din vanzarea deseurilor metalice feroase si neferoase, inclusiv a bunurilor destinate dezmembrarii, obtinute de catre generatorul deseurilor, respectiv detinatorul bunurilor destinate dezmembrarii, persoana fizica sau juridica. Sumele se retin prin stopaj la sursa de catre operatorii economici care desfasoara activitati de colectare si/sau valorificare a deseurilor, care au obligatia sa le vireze la Fondul pentru mediu "
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 09 Iun. 2016
In cauza sunt operatorii economici care au ca activitate economica valorificarea deseurilor. Firma de dezmembrari este un service auto care achizitioneaza autovehicule pe care le caseaza urmand ca deseurile sa fie valorificate prin firme specializate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 10 Iun. 2016
am inteles, va multumesc!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Expertii nostri

Contabil Alexandra Preutescu
Specialist in solutionarea problemelor ridicate de TVA, taxe si impozite.
contabil sef George Necula
A participat activ la Seminarul National de TVA - aprilie 2011, Seminarul National - Noua Lege a...
contabil Silviu Badea
Absolvent al ASE, colaboreaza in continuare cu succes in mediul didactic. S-a specializat in...
x