Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

repartizare profit 2015 sub forma de bonusuri

Buna ziua, in sept 2015 societatea noastra a fost cumparata integral de o societate din Germania.la 31.12. 2015 societtatea noastra a inregistrat profit, noii patroni nu pot incasa dividende aferent anului 2015 pt ca nu detin societtatea de minim 1 an , dar ca o fidelizare decid sa distrubuie catre fostii actionari de bonuri salariale in proportie de 50% din profit inreg la 31.12.2015, cum se poate efectua acest lucru?
Multumesc anticipat pt raspuns!

2 raspunsuri


la 22 Iun. 2016
Repartizarea profitului se face pe dividende, pe investitii sau ramane nerepartizat. Di punct de vedere legal alocarea de dividende nu se poate face partial, iar distribuirea de bonuri salariale se face doar in cazul in care exista inregistrarea in contractul colectiv de munca altfel sunt tratate ca drepturi de natura salariala.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 22 Iun. 2016
Daca se considera ca drepturi salariale vor fi considerate cheltuiala in luna in care se acorda , iar soldul profitului repartizat se duce la surse proprii de finantare , nu?dar erau incluse in contractul colectiv de munca cum erau impozitate bonusurile?Multumesc pt raspuns!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x