Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Pot ceda o parte din activitate sotului?

buna seara!!i cadrul unei fitofarmacii fara angajati, administratorul poate ceda o parte din activitate adica cea de a vinde exclusiv seminte ,sotului ?in cazul unui raspuns pozitiv el trebuie sa devina PFA?IN CE CONDITII ADMINISTRATORUL poate angaja pe cineva fara a plati prea mari impozite si taxe?daca e sot schimba cu ceva situatia? mii de multumiri.. cu respect A. R.

1 raspuns


la 04 Dec. 2012
Se poate incheia o conventie civila, sau contract de munca cu timp partial. Cotele de contributii in cazul conventiilor sunt: - impozit venit = 10% sau 16% in functie de clauzele contractuale. - cota individuala de 10,5%, pentru contributia de asigurari sociale, corespunzatoare conditiilor normale de munca, potrivit legii; - cota individuala de 5,5%, pentru contributia de asigurari sociale de sanatate. Nu se datoreaza contributie la sistemul asigurarilor sociale pentru veniturile din contracte/conventii civile incheiate potrivit Codului civil: - persoanele care desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca, inclusiv soldatii si gradatii voluntari; - functionarii publici; - cadrele militare in activitate, soldatii si gradatii voluntari, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale; - persoanele care isi desfasoara activitatea in functii elective sau care sunt numite in cadrul autoritatii executive, legislative ori judecatoresti, pe durata mandatului, precum si membrii cooperatori dintr-o organizatie a cooperatiei mestesugaresti, ale caror drepturisi obligatii sunt asimilate, in conditiile prezentei legi, cu cele ale persoanelor prevazute la pct. I; - cadrele militare trecute in rezerva, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare ale caror raporturi de serviciu au incetat, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, care beneficiaza de ajutoare lunare ce se asigura din bugetul de stat, in conditiile legii; - persoanele care beneficiaza de una din categoriile de pensii acordate in sistemul public de pensii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x