Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Plata dividentelor in termen de 6 luni de la incheierea exercitiului financiar

Buna ziua, am o intrebare in legatura cu retragerea de dividente.
Firma este de tip srl d infiintata de mai putin de un an , nu are angazati, si doar administratori (doi administratori cu drepturi egale care lucreaza in proiectare). Dupa incheierea situatiei financiare din 2015 nu s-au impartit dividente, si ma intrebam daca acest lucru se mai poate face acum .. dupa ce au trecut 5 luni de la incheierea contabilitatii pe 2015.

Intreb acest lucru deoarece am gasit acest articol care spune ceva despre plata dividentelor nu mai tarziu de 6 luni de la incheierea exercitiului financiar.

"Art. 67 legea31/1990. - (1) Cota-parte din profit ce se plateste fiecarui asociat constituie dividend.

(2) Dividendele se distribuie asociatilor proportional cu cota de participare la capitalul social varsat, daca prin actul constitutiv nu se prevede altfel. Acestea se platesc in termenul stabilit de adunarea generala a asociatilor sau, dupa caz, stabilit prin legile speciale, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data aprobarii situatiei financiare anuale aferente exercitiului financiar incheiat. "

In caz afirmativ care ar fi demersurile ?

Va multumesc!

1 raspuns


la 11 Iun. 2016
Termenul de 6 luni este prevazut de la data hotararii repartizarii profitului dar repartizarea profitului pe dividende se poate face si dupa ce se incheie mai multe situatii financiare cu profit daca acesta nu a fost repartizat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x