Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Pfa .., impozit 16 % sau 3 %

Tocmai am deschis un pfa in septembrie 2013 .
Pot opta pentru 16 % .., fiindca vad ca deja mi-au calculat 3 % si 5.5 % sanatate .
Ce pot face pt trecerea la 16 % fiindca am investitii mari si multe alte cheltuieli deductibile ce m-ar ajuta la reducerea impozitului .

Va multumesc mult

1 raspuns


la 10 Sep. 2013
Nu faceti confuzii! PFA- ul este platitor de impozit pe venituri in cota de 16%. Impozitul de 3% este aplicabil microintreprinderilor! Avand in vedere prevederile OUG nr. 125/2011 incepand cu 1 iulie 2012, contributiile sociale datorate de persoanele fizice autorizate au trecut in administrarea ANAF. Declararea veniturilor care reprezinta baza lunara de calcul a contributiilor sociale se realizeaza de catre contribuabilii prin depunerea la organul fiscal de domiciliu a unei declaratii privind venitul asigurat la sistemul public de pensii, formular 600, aprobat prin Ordinul presedintelui ANAF nr. 874/2012. PFA-ul datoreaza la sistemul de pensii o contributie de 31,3% din venitul declarat, adica venitul pentru care doresc sa se asigure. Acest venit nu poate fi mai mic de 741 de lei. Nu datoreaza contributia la pensii: - contribuabilii al caror venit net anual, respectiv valoarea anuala a normei de venit, dupa caz, raportat la cele 12 luni ale anului, este sub 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat ( 741 lei), - persoanele care sunt asigurate ale sistemului public de pensii ca urmare a obtnerii de venituri salariale sau indemnizatii somaj sau pensii. Cota de contributie la asigurarile sociale de sanatate este de – 5,5%.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x