Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Obligatii fiscale

1. Am fost ales cenzor din afara la o Asociatie de proprietari. Eu lucrez in alta parte ca administrator cu contract de munca individual pe perioada nedeterminata. Ce fel de contract/conventie pot incheia cu aceasta asociatie de proprietari si care sunt darile catre stat in functie de contract/conventie . Pot sa inchei conventie cu caracter ocazional si ce dari platesc?
2. Presedintelui Asociatiei de Proprietari care este angajat in alta parte cu contract de munca individual pe perioada nedeterminata, am inteles ca i se poate face contract de mandat. Ce dari plateste catre stat?

2 raspunsuri


la 28 Mar. 2012
Pentru aceste venituri cenzor asociatia va plati: - sanatate angajat/angajator, - CAS angajat/angajator, fond de risc si accidente. - impozit 16%. - Nu se datoreaza contributia de somaj angajat/ angajator, fond garantare, Concedii si indemnizatii asig sociale sanatate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 30 Mar. 2012
Ca persoana din afara asociatiei nu aveti cum sa cotizati cele mentionate mai sus, aceste contributii sunt pentru persoanele membre ale asociatiei care au fost alese in aceste functii Aveti varianta CIM sau persoana juridica, daca sunteti membru autorizat CECCAR. Pentru presedinte, daca este membru in asociatie, indiferent ca este activ sau pensionar, va activa in baza unui contract de mandat cu impozit de 16%; CAS - angajat/angajator; CASS - angajat/angajator.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x