Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

nota contabila pentru facturii

Buna ziua! O socetate care emite facturi de marfa catre un client. Clientul comform contractului are un discaunt de 25% din vanzari pentru a face reduceri promotionale, actiuni speciale. Clientul pentru a recupera reducerea, emite AUTOFACTURA ( factura emisa in numele furnizorului)pe minus si FACTURA cu actiuni speciale .Va rog sa imi spuneti cum fac NC , cum inregistrez factura si autofactura.

1 raspuns


la 10 Nov. 2014
Din punct de vedere fiscal, nu este posibil ca beneficiarul sa emita autofactura pentru a-si acorda un discount, acesta trebuie acordat de furnizor in baza unei facturi separate sau ca pozitie distincta pe fiecare factura. Pentru organizarea unei reduceri promotionale, trebuie sa aveti ca document o decizie a reprezentantului legal prin care sa se specifice procentul, produsele, durata etc, iar produsele promotionale trebuie marcate distinct sau separate de cele care se vand la pret normal. Facturarea, in baza contractului se face de catre furnizor, urmand ca beneficiarul sa primeasca o factura de discount emisa de catre furnizor. Pentru actiunile promotionale se emite o autofactura pentru scaderea produselor din gestiune avand o evidenta separata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x