Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

monografie contabila societati agricole

Buna ziua,
o soietate agricola functioneaza in baza Legii 36/1991,membrii soc.sunt inscrisi in societate pe baza unei cereri unde mentioneaza terenul adus in folosinta .Mentionam ca au depus si bani ce constitue parti sociale. La capitalul social sunt inregistrate numai partile soaciale.
In functie de suprafata adusa in soc.consiliul de administratie hotaraste in fuctie de productia
obtinuta ,ce cantitate de prouse se acorda pt.un ha (griu,cartofi,zahar). Rugamintea mea este sa ma ajutati cu o monografie contabila,ce impozite si taxe se platesc (impozit pe venit,TVA,Sanatate) la ce pret raportat si ce documnte se intocmesc cind se acorda produsele memrilor societatii.
Multumesc!

2 raspunsuri


la 15 Sep. 2014
Societatea agricola functioneaza ca o asociere a membrilor, cu teren si parti sociale. Produsele obtinute din culturi se aloca membrilor in functie de participarea acestora dupa ce rezultatul este impozitat cu cota de 16%. In functie de calitatea membrilor, pentru pesoanele fizice se aplica si retinerea la sursa a cotelor de CASS si CAS conform prevederilor legale. Inregistrarile contabile pentru distributia produselor catre asociati sau pentru distributia profitului realizat in urma vanzarii are loc prin: -vanzare: 411 = 701 711 = 345 -plata drepturilor cuvenite fiecarui membru 4551 = % 5311 - in bani 345 - in natura Decizia de alocare se intocmeste de catre reprezentantul legal al societatii agricole sau consiliul de administratie
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 06 Oct. 2014
CAS nu se retine la sursa, doar CASS si impozitul ..din simplul motiv ca societatea nu e obligata sa cunoasca situatia personala a fiecarui arendas.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x