Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Modificare proceduri contabile

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema;
- am achizitionat de curand politicile si procedurile contabile pentru ONG-uri de la Rentrop&Straton noi fiind o asociatie non profit- activitatea de baza invatamant postliceal.
In contabilitatea asociatiei veniturile din taxele scolare au fost inregistrate in contul 732 "Venituri din taxele de inregistrare stabilite potrivit legislatiei in vigoare", in proceduri este trecut contul 7399 "Alte venituri din activitati fara scop patrimonial", iar veniturile din dobanzi au fost inregistrate in contul 766 "Venituri din dobanzi", in proceduri este trecut contul 734 "Venituri din dobanzile si dividendele obtinute din plasarea disponibilitatilor rezultate din activitatile fara scop patrimonial".
Rugamintea mea este sa-mi spuneti daca in procedurile pe care o sa le personalizez trec conturile pe care le-a folosit si le foloseste in continuare asociatia, ramanand sa fac modificarile la inceputul anului urmator ? Sau este ok sa merg in continuare cu aceste conturi?

O a doua intrebare ar fi vis-a-vis de termenul scadent al deconturilor. Stiu ca trebuie sa am o decizie interna cu privire la fixarea unui termen ; spuneti-mi va rog daca este ok sa trec spre exemplu "Avansurile se pot deconta in luna in care a avut loc avansul dar nu mai tarziu de ultima zi din luna".

Multumesc mult

2 raspunsuri


la 21 Iul. 2015
Procedurile le personalizati pe conturile utilizate de institutie tinand cont ca cele prezentate sunt generale. Avansurile trebuie decontate pana la sfarsitul lunii, doar deplasarile mai lungi fiind justificate cu decontare dupa inchiderea lunii respective.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 21 Iul. 2015
Multumesc mult.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x